Sobota 29. června 2024

Úspěchy v soutěži Hueber Verlag

Nakladatelství Hueber Verlag, jehož učebnice nově již druhým rokem využíváme ve výuce němčiny, uspořádalo soutěž - v několika kategoriích bylo možné kreativně zpracovat témata odrážející učivo v jednotlivých lekcích učebnic.

V kategorii plakát jsme zaznamenali hned dva úspěchy a to sdílené 3. místo - Kristýnka Kukačová a Kuba Gaier ze 4. třídy se svým plakátem Antarktida, kde jsme propojili téma kontinentů a zvířat a Beatka Mrosko ze 6. třídy, která představila Albánii v rámci tématu Evropské země. Výherci obdrželi kromě diplomu i knihu v němčině určenou jejich věkové kategorii a úrovni NJ. 
Ale i další soutěžící získali uznání poroty za velmi dobře odvedenou práci. V kategorii plakát ze 4. třídy: Justýnka Hořejší a Jirka Kříž (Im Rucksack), Eliška Pánová a Anička Vrtišková (Gegenstände), z 5. třídy za plakát Meine Familie: Kony Král a Jirka Kupsa. V kategorii videoklip doputovalo čestné uznání Julince Jedličkové a Anežce Jandové ze 7. třídy za velmi povedené video Wo kann man hier…?

Jsem velmi ráda za tato ocenění, žáci zjistili, že kvalitně odvedená práce se vyplácí a nemusí skončit jen na školní nástěnce. V budoucnu se do soutěže určitě zapojíme znovu.