Pátek 21. června 2024

DEN TŘETÍ

Co jsme si příliš na začátku? Abychom se všichni ve zdraví vrátili domů! Cíl je splněn!

Dnešní rychlá etapa byla plná peřejí. Stále jsme ještě jeli na vlně mohutného odpouštění vody z Lipna, takže to jelo hooodně rychle. Někteří se pokusili brzdit tok řeky obrácením lodi dnem vzhůru, což vzhledem k moudrosti řeky nefungovalo. 
Po splutí řeky v oblasti Blanského lesa nás čekal lehký oběd U Rybů. Tedy věděli jsme, že součástí týmu jsou koncertní mistři, ale že budou po náročné 70 km plavbě schopni uspořádat koncert, bylo veliké překvapení!

Nejtěžší úsek kurzu jsme však měli před sebou. Spalující vedro na nádraží v Boršově nad Vltavou umocňovala pravidelná hlášení o zpoždění vlaku. Pokud by někdo chtěl demonstrovat efekt globálního oteplování, měl tam být. Pak konečně přijel vlak, Chybělo jen zvolání "nezastavujeme, máme zpoždění". Pan učitel Sekal neohroženě vybojoval místa v mírně přeplněném GW Trainu a vodáci obložení zavazadly vyměnili spalující vedro za vydýchaný prostor s nefunkční klimatizací a neotvírajícími okny. Po příjezdu do Budějic následoval úprk na sousední nástupiště, kde se chystal k odjezdu rychlík do Tábora....stihli jsme to!. 

A protože Vás všechny máme rádi, přivezli jsme Vám vodu i do Tábora, kde po příjezdu lilo jak z konve!

A ještě jedna drobnost - mrkněte na doplnění fotek z minulého dne :).